mandag 15. september 2014

Fossildagene dag 1
Første del av Fossildagene 2014 er gjennomført - og vi er fornøyd. Vi kunne så klart ønsket oss litt flere besøkende men det lille knippet som dukket opp fikk en spennende dag i meteorittenes tegn. Vi hadde gjettekonkurranse der man kunne gjette vekten på en tung meteoritt. Den veide 7 kg og flere gjettet 20 kg - men det nærmeste svaret vi fikk var 8 kg. Og i en tidligere post over her i bloggen  annonserte vi Nicolay som vinner. Vi hadde også 3 trøstegevinster.
Dagen startet så med foredrag av Morten Bilet, der vi lærte om meteoritter og fikk avslutningsvis se en spennende film fra fjorårets meteoritt-nedslag i Russland. Fantastiske bilder.
Jon Larsen fortsatte så med å forteløle om mikrometeoritter - det finnes det masse av, det er bare om å gjøre å vite om det og hvordan man skal finne det. Mikrometeoritter er jo som navnet sier, veldig små.
Avslutningsvis fikk vi hjelp av ordfører Rune Kjølstad til å avduke meteorittutstillingen vår. Et glasskap fylt med spenndende og flotte meteoritter. Utstillingen rommer 2 meteoritter fra egen samling, 3 utlånt av Morten Bilet og hele 11 stykker fra geologisk museum på Tøyen i Oslo. Vi er meget takknemlig for det generøse utlånet. Da utstillingen var åpnet bidro Bilet til mer kunnskap både forran skapet og ved hjelp av mikroskoper.

Vi takker alle for fremmøte og fagpersonene for sitt bidrag.

Her følger noen bilder fra dagen.

Hvor mye veier meteoritten?

Ordføreren avduker utstillingsskapet

Morten Bilet og ordfører Rune Kjølstad

Meteoritten det skulle gjettes vekt på

Stolt vinner av en meteoritt - Nicolay Enersen

Med bøff fra Geologiensdag
Jon Larsen med boka "Norske meteoritter" som han har laget sammen bla. Morten Bilet


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar