tirsdag 7. oktober 2014

Over 100 på FossiljaktOver 100 publikummere møtte opp på geologisenteret på Fossildagenes andre dag, 21 september. På plakaten sto det ”Fossiljakt” - med Jørn Hurum.
Ivrige små og store fikk en innføring på hvilke fossiler man kan finne i Slemmestad, hvorfor og hvordan. Hurum har en unik fortellermåte som gjør det både spennende, morsomt og ikke minst forståelig for alle der han legger ut om både trilobitter og blekkspruters liv og væremåte.
  

Etter innledningen bar det ut på tur. Det var litt av et syn, 100 personer på rad og rekke oppover Vaterlandsveien  der de til slutt stoppet på de fine nye geologilokalitetene bak Statoilstasjonen. Her er det en steinrøys full av fossiler, mest trilobitter. Men det finnes braciopoder og en og annen blekksprut også. Jakten kunne begynne.  Geologisentret lånte ut briller og hakker, noen hadde med egne. En aktiv og interessert folkemengde hang i fjellrøysa , hamret, hakket og snudde på stein.  Veldig mange, ja nesten alle -  fant fossiler og var lykkelige for å kunne ta de med seg hjem. Hurum svarte og forklarte villig på spørsmål på hva de hadde funnet. Og var det ikke en fossil de hadde funnet, så gjorde han det til noe spennende likevel. Det er jo ganske tøft å finne en stein med jordskjelvstriper også.

Lenger opp i veien finnes det en kalkvegg full av blekksprutfossiler. Her er det ikke lov å hakke, men å beskue og ta på de fine restene etter de 450 millioner år gamle dyrene er fantastisk.


En vellykket dag med supert oppmøte. Tusen takk alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar