onsdag 27. september 2017

Fossildagene 2017 - et år til neste gang

I forbindelse med Geologiens dag arrangerer Slemmestad geologisenter hvert år Fossildagene. I år var det for sjette gang, og dagene ble lagt til helgen 16 og 17 september. Da var det også var lysfestival - en helg med mye for en hver smak med andre ord og det var masse folk i Slemmestad.

Sementrøret med skatter av typen krystaller, fine steiner, smykkesteiner, haitenner og fossiler ble raskt tømt av ivrige barn. Maximo var på plass i bua si med fossiler og preparering – og inne i biblioteket var det etter hvert duket for innledning om fossiler med Jørn Hurum. Publikum strømmet på, fullt hus og god stemning. Det var rene 17-mai toget opp Vaterlandsveien, da rundt 160 små og store - endelig fikk gå ut på fossiljakt med den kjente geologen som guide. Hurum tok med publikum til graptolittlokaliteten ved Heimasnåsen og videre til Fossildalen bar Cirkle-K. Her boltret store og små seg i steinrøysa, geologihammerne fikk jobbet og avdekket mye flotte funn. Hurum kunne fortelle hva de hadde funnet, og hjelpe dem videre med tips om hvordan få banket løs enda finere eksemplarer eller hvordan ta vare på det de allerede hadde funnet.


Et av de flotte fossilfunnene i Fossildalen
Det letes, graves og hamres i trilobittrøysa i Fossildalen


Søndagen ble også vellykket. Da var det åpent hus og markedsdag. Det ble satt opp salgsboder av flere tilbydere, og det var mulighet for å kjøpe seg noen riktig så fine ting fra geologiens verden. Geologisenteret hadde også dørene oppe på Triloboxen - det nye midlertidige geologisenteret - publikum var invitert inn for å se på det som var klart så langt. Den store åpningen blir nok først til våren. Sementrøret hadde fått påfyll, men de besøkende barna klarte jammen å tømme den for skatter på søndag også;)

GEOTOP, PalVenn, Trilobites of Norway, Naturens Mangfold og Buskerud geologiforening hadde spennende salgsboder utenfor Trilobox denne søndagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar